Категорії
Новини

Регулювання вікон у Києві: як усунути протяг з-під відкосів

Настання холодів, перебої з електрикою змушують задуматися про енергоефективність житла. Утеплити приміщення можна у різний спосіб, але перше, що слід зробити, – виявити протяг. Розгерметизація вікон може виникнути відразу після установки, так і з часом. Якщо її негайно усунути, можна уникнути непередбачених витрат.

Коли потрібне регулювання вікон у Києві

Встановлення вікон слід спочатку довіряти професіоналам. Якщо все ж таки виникає проблема протягу, то серйозною причиною може бути неправильний монтаж вікна, через що з часом утворюються щілини. Проблема також може ховатися у неутеплених відкосах, усадці будівлі, тріщинах на неякісному пластиковому профілі, що лопається під час перепаду температур.

Перевірити слід і гумовий ущільнювач, він згодом витончується та розсихається. Рухливі елементи фурнітури також зношуються. Їхня несправність усувається або звичайним підтягуванням шурупів, або заміною новими. Не виставлений притиск стулки з літа в зиму – одна з частих причин протягу. У торці стулки необхідно знайти круглу деталь та провернути її спеціальним ключем.

Підручні засоби для виявлення протягу:

  • Аркуш паперу. Взяти звичайний аркуш, відкрити стулку, помістити в місце примикання аркуш і закрити. Якщо витягнути його вдасться легко, значить, там є щілина. Цю ж процедуру слід повторити у різних місцях.
  • Вогонь. Запалити сірник, свічку або запальничку, піднести до передбачуваних місць продування і подивитися на поведінку полум’я. Якщо воно вагається, значить протяг є.
  • Вода. Намочити палець і провести ним по периметру вікна у пошуках негерметичних місць. Протяг відчувається тактильно.
  • Крейда. Нанести на ущільнювач крейду, закрити та відкрити стулку. Ті місця на ній, де позначки залишаться – проблемні.
  • Звук. Віконну стулку додатково притиснути та послухати, чи зменшиться шум із вулиці. Якщо так, то щілина є.

Якщо вас цікавить, скільки коштує регулювання вікон, ціна такої послуги залежатиме безпосередньо від причин, перерахованих вище. Проблема може бути лише одна, і усунути її буде дешево та просто. Але бувають ситуації, коли причин виявляється відразу кілька, тоді процес вирішення завдання виявиться більш затратним та трудомістким. Профілактика, дотримання правил експлуатації та своєчасний ремонт убережуть від протягів та зайвих витрат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи